tadej_pacnik

Tadej Pačnik

Tadej je renesančni kmet: po duši pevec, po izobrazbi filozof in komparativist, učitelj aikida s črnim pasom (3. Dan aikiai) in, seveda, Ekološki kmetovalec. Na kmetiji je odraščal, a je zaradi vseh ostalih zanimanj ni nameraval prevzeti. Po spletu okoliščin se je vendarle vrnil na kmetijo Zvonik, z namenom, da ji vdihne novo življenje, svoji mladi družini pa priskrbi zdrave, močne temelje. V kmetovanju rad eksperimentira in se zavzeto uči, hkrati skrbi, da vsi procesi na kmetiji tečejo karseda uglašeno. Namesto Nietzscheja zdaj bere Fukuoko, s svojim življenjem dokazuje, da je dandanes kmet lahko odprt in ustvarjalen, pa bo še vedno pridelal dobro hrano.

 

Zulejka Javeršek

Zulejka Javeršek

Zulejka je prav tako komparativistka, poleg tega pa še blogerka in avtorica knjige receptov Uglašena kuhinja – Vse leto. Sicer se je pridružila društvu kmečkih žena, a se kmetovanja uči bolj počasi. Skrbi za vse, kar je lepo, kar navdihuje, kar presega trdo koroško zemljo: meša odlične čaje in najbolj hrustljave granole, v katerih doma pridelana žita zasijejo na čisto nov način. Skupaj s Tadejem pečeta pirin kruh s kislim testom – starterjem, ki sta ga podedovala od Marjane, trenirata aikido in vzgajata dve hčerki.

 

Zdravko Pačnik

Zdravko je možakar z izredno močno avtoritativno energijo, ki jo človek pri tem delu potrebuje. Izučen mesar in strasten lovec, po duši pa brkljač, izumitelj. Nepogrešljiva sila narave, ki na kmetiji dela vse, predvsem pa skrbi za mesne dobrote.

 

Marjana Pačnik

Velika mama, vsem in vsakomur. Skrbi za vse, je neumorna in zemeljska, pragmatična in nepopustljiva. Na kmetiji skrbi za zelenjadnice in vse majhne stvari, ki jih ostali spregledamo, peče najboljši koroški rženi kruh ter slastne šartle. Zakladnica znanj in tradicionalnih vrednot.


Poslovni podatki

Kmetija Zvonik

Jamnica 2
2391 Prevalje

Nosilec kmetije:

Tadej Pačnik

Namestnik nosilca:

Marija Pačnik

MID: 100312876
Davčna številka: SI82253781
TRR: SI56 1954 0501 1131 578


Ekološki certifikati

Kontrolna organizacija: KON-CERT, Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor, Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

Certifikat: 25189


Program razvoja podeželja

Ekološka kmetija Zvonik je prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Preberi več …

Program razvoja podeželja 2014-2020

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje