Naš polbeli kruh je točno tak, kot bi po našem neskromnem mnenju kruh moral biti. Nobenih “čudnih” stvari, umetnega kvasa, še posebej pa nobene “kemije”, le moka, voda, sol in zrak. Če jim damo dovolj časa in ljubeč dotik (brez patetike), smo nagrajeni z res lepim, voljnim testom, ki pa ga seveda šele visoka temperatura z nekaj pare spremeni v ta preprosti čudež, ki je kruh.

Uporabljamo na lastni kmetiji pridelano in sveže mleto pšenično polnovredno moko. Zmešano jo z nekaj bele moke, ki jo dodamo le toliko, da je kruh ravno prav visok. K temu pripomore vsebnost beljakovin (glutena), ki je v beli moki nekoliko višja kot v polnovredni.

Tako navdihnjeno govorim o kruhu, ker sem po dveh letih (!) še vedno pod vtisom knjige Michaela Pollana in po njej posnete dokumentarne serije. Toplo priporočam ogled, če le imate priložnost, ali kupite knjigo (kolikor uspem razbrati, je v slovenščini še nimamo).

Na naš kruh pa se lahko naročite – tako kot na časopis, le da je kruh z drožmi precej cenejši od tedenske naročnine na novičarski časopis, precej boljši za vaše zdravje, pa tudi bolj okusen.

Redne naročnine (vsak teden en ali več hlebcev) imamo najraje, so pa možne tudi občasna naročila, pa tudi redno naročnino lahko kadar koli odpoveste za poljubno dolgo. Skratka, nismo takšni kot zloglasni knjižni klub (ki mi je osebno sicer še kar pri srcu, a sem se mu vseeno odpovedala, ker nerada kupujem knjige pod prisilo).

Polbeli kruh z drožmi vam po dogovoru dostavimo v sredo ali petek na relaciji Mežica-Prevalje-Ravne-Slovenj Gradec. Za več informacij pokličite 040-458-661 (Zulejka).