Dvozrnica ali emer je zelo stara vrsta pšenice, pravzaprav nekakšna prababica pšenice durum, ki se danes uporablja za testenine.

Pridelava : Ekološka pridelava.  Emer luščimo in meljemo sami, moko meljemo sproti, po potrebi.

Uporaba : Emer ima odličen, poln okus, nekateri pravijo, da je oreščkast, drugi mu pripisujejo vanilijevo aromo. Nam se zdi sladkast in zelo vabljiv. Testo je izredno lepljivo, skorja pečenega emerjevega kruha pa je mehkejša od pirinega ali pšeničnega. Kuhano zrnje se krasno obnese v solatah in enolončnicah.

Recept : KRUH IZ STAREGA RIMA
V veliki skledi zmešaš moko, sol in kvas. V merilni posodi zmešaš mlačno vodo in med; priliješ k moki. Zmešaš s kuhalnico in primešaš še oljčno olje. Kepo testa dvigneš in vržeš nazaj v skledo. Ponoviš še 99-krat. Razpoloviš testo in obe polovici položiš na pomaščen in pomokan pekač. Obe pomokaš in ju oblikuješ v hlebčka. Pustiš vzhajati na toplem 25–35 minut.
Pečeš 45 minut pri 180 °C.
Potrebuješ : 500 g moke dvozrnice, pol žličke soli, 1 žličko suhega kvasa, 1 žlico medu, 400 ml mlačne vode, 1 žlico oljčnega olja

www.uglasena-kuhinja.com

  • Pakiranje 1 kg, papirna vrečka
  • Cena 4,50 EUR/kg
  • V shrambi Da, na zalogi
  • Alergeni Vsebuje gluten
  • Preberite še